11 ayın sultanı ramazanı şerif geldi hanımlar sofraları hazırlarken güllaç yapmak isteyenlere bir tarifte bizden. Güllaç için gerekli malzeme: – Yarım kutu güllaç yaprağı (20o gram)
– 1.5 litre süt
– 1.5 su bardağı toz şeker
– 150 gram ceviz
İsteğe bağlı: Gül suyu
HAZIRLANIŞI
Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatın ve el yakmayacak ısıya gelinceye kadar bekletin. Güllaca kaynar süt dökerseniz, güllaç hamur olur. Süt çok soğuksa da, yapraklar sütü emmez. O yüzden tam arasını bulmanız lazım. Bir sıra güllaç yaprağını döşeyip, üzerini bir kepçe süt dökerek ıslatın. Güllaç yapraklarının parlak kısımları üst tarafa gelsin. Orta sıraya irice kıydığınız cevizleri de döşeyip, kalan yaprakları da döşeyin. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip, ikram edebilirsiniz. İsterseniz gül suyunu sütün içine katabilirsiniz, isterseniz de güllacı ikram ederken üzerine.
Not:100 gram güllaç yaprağında yaklaşık 347 kkal bulunmakta.
Saffet Güllaçları
Güllü Bağlar Mah. Elek Sok. No:1/2 Pendik / İSTANBUL
0216 583 06 52 | info@saffetgullaclari.com.tr